Inspirerende rekruteringskveld da NOF besøkte Aust-Agder

Postet av Stifinner'n Arendal den 9. Nov 2015

Det ble en inspirerende kveld da Norges Orienteringsforbund besøkte Aust-Agder som et ledd i den landsomfattende Rekruteringsturneen.

De fremmøte fikk en inspirerende treningsøkt ute med mange gode tips til aktiviteter samt nyttig informasjon fra NOF sentralt samt erfaringsutveksling.

Referat ligger ute på AAOK's hjemmeside og kan leses her http://www.orientering.no/kretser/aust-agder/nyhet...
KM i Nattorientering

Postet av Stifinner'n Arendal den 24. Sep 2015

Trauma arrangerte KM Natt onsdag 23 september med utgangpunkt i klubbhuset ved Kjenna. ØIF hadde med en debutant når det gjelder nattløp og hun gjennomførte uten problemer.

Marita Aanonsen gjennomførte løype 2 uten å ha med kompassNærløpsavsluttning på Øynaheia 20 september

Postet av Stifinner'n Arendal den 24. Sep 2015

Hisøy OK arrangerte årets avslutning på nærløpskarusellen på Øynaheia 20 september. Det var også utdeling av deltakerpremie til de løperne tom 16 år som hadde deltatt i minimum 7 løp i årets karusell. Premien består av et sentrumsgavekort på kr 500,- og er vel å ta med seg for de yngste.
Fra ØIF var det 4 løpere som hadde gjort seg fortjent til premie. Disse var Tonje og Silje Johnsen og Johanne og Thea Kristine Terjesen. Været var flott og Hisøy OK stod for et prikkfritt arrangement.

Johanne og Thea Kristine med premie etter årets karusell


Resultatene sjekkes etterhvert som de tikker innHans Gunnar Omdal fra10. plass i VM til seier i karusell løp nr. 7

Postet av Stifinner'n Arendal den 16. Aug 2015

Hans Gunnar Omdal var suveren da han vant lengste løype da ØIF arrangerte løp nr.7 i årets
nærløpskarusell. Han brukte drøye 25 minutt på de 3,5 km han var igjenom. Stedet var Nævisdal grendehus og løpet gikk på et utsnitt av kartet "Nævisdal".
Tilbakemeldingene i fra løperne var at dette var et flott og stort sett terreng, men fysisk tungt for de fleste.
Fullstendig resultatliste finner du i Eventor


Hans Gunnar Omdal, KOK inn til suveren seier.


Mette-Mari og Aud Kari gjorde en god jobb i kiosken og fikk solgt ut alt.


Rune og Torbjørn med full kontroll i sekreteriatet


Tonje sammen med storesøster Silje hadde ansvar for småtroll løypa


Norman med ansvar for målgang Thea i mål etter et godt løp
og kvalitetssikring av kioskvarene

Krevende sprintløyper onsdag 3 juni på Hisøy

Postet av Stifinner'n Arendal den 4. Jun 2015

Med mange stier og en del stigning ble det krevende for mange da Hisøy OK arrangerte siste løp i karusellen før ferien. 22 løpere stilte til start i fra ØIF og mange gjorde gode løp. Været var godt og stemningen like så.

Karen Elise og Irene etter gjennomførte løp


Jan og Turid diskuterer veivalg etter løpet


Rikke og Malin i mål etter gjennomført løpVellykket skolesprint for 5 - 7 klasse ved Nedenes skole

Postet av Stifinner'n Arendal den 2. Jun 2015

I overkant av 100 elever deltok da orienteringsgruppa arrangerte skolesprint for Nedenes skole 20 mai. Skolesprinten vel arrangert som en lagkonkurranse og elevene var delt inn i lag i forkant. Lagene var sammensatt av elever i fra 5, 6 og 7 klassetrinn. Dette gjorde at de ble kjent med nye medelever. Iveren var stor blant alle deltakerne med å finne flest mulig av de 24 postene som var satt ut i terrenget. Elevene hadde hatt en gjennomgang av kart og kompass i forkant. Det hele ble avsluttet med en memo-løype hvor deltakerne kunne prøve seg så mange ganger de orket.
Vinner av lagkonkurransen ble "Team Kongle". De fant 23 av postene innenfor tillatt tid på 75 minutter.

Det ble tid til en matpause også101 deltakere på åpningen av Friluftslivets år 2015

Postet av Stifinner'n Arendal den 15. Mai 2015


Orienteringsgruppa var sentral da åpningen av Friluftslivets år fant sted på Arendals høyeste topp, høgsteinsheia, 272moh. O-gruppa hadde ansvaret for at deltakerne fant frem til toppen etter en drøy times gange i terrenget. Parkering var ved Haugås i Froland. Etter et stykke på vei og sti bar det ut i terrenget. O-gruppa hadde også ansvaret for bevertningen under arrangementet. Vi grillet pølser og serverte kake og kaffe. det så ut til å smake både for ordfører og en del av bystyret.Ordføreren og kommunens ansvarlig for kultur og idrett, Knut Nordbø åpnet Friluftslivets år
Krevende løyper ved siste karusell løp

Postet av Stifinner'n Arendal den 15. Mai 2015

Hisøy OK arrangerte mellom distanse løp i karusellen onsdag 13 mai. I et relativt tungt terreng fikk mange seg en krevende runde denne onsdagskvelden. det var god deltakelse i fra klubben og mange gjorde gode løp.
Marita stempler i mål etter ferdig løp


Maren fullførte småtroll løypa

Norman stempler i mål etter en lang og tung rundeStor iver blant de yngste i memO- løypa ved sommeravslutningen til barneidretten

Postet av Stifinner'n Arendal den 15. Mai 2015

Orienteringsgruppa stilte med en memo -løype da barneidretten hadde sommeravslutning mandag 11 mai. ca. 35 barn prøvde løypa og syntes dette var artig. De ivrigste løp mellom 10 og 15 runder for å forbedre tiden sin. Ellers så var tilbudet hopp, pil & bue, rutsje bane, hest m/vogn. Det hele ble avsluttet med grilling og utdeling av deltakerpremie. Premein var vår ny buff som ble godt tatt i mot.

Klubben har fått en kretsmester i sprint

Postet av Stifinner'n Arendal den 4. Mai 2015

Silje Johnsen ble kretsmester for Aust-Agder i klassen D15-16 da KM Sprint ble arrangert i Lillesand lørdag 2 mai. Vi gratulerer!Flott deltakelse fra ØIF på sprintløpet 22 april

Postet av Stifinner'n Arendal den 25. Apr 2015

25 ØIF løpere fant veien til Hove og Trauma's sprintløp 22 april. I år har det kommet en del nye løpere og det er gledelig. Mange gjorde gode løp denne kvelden og det er gledelig at vi er representert nesten i alle løyper.


Mye diskusjon og prat både før og etter løpetRekrutt trening våren 2015

Postet av Stifinner'n Arendal den 17. Apr 2015


Orienteringsgruppene i Imås og Express inviterer nå til orienteringsløp med innebygd opplæringsopplegg for nybegynnere. Dette skjer på torsdagskvelder kl 18.00.

I år utvider vi opplegget slik at det også har et tilbud til de som har fått litt erfaring med orientering. N- og C-nivå-løyper på hver samling, og noen ganger A-nivå.

Første samling er torsdag førstkommende, 16. april, på Dømmesmoen.

På samlingene den 21. mai, 16, juni og 17. september er det i tillegg A-nivå løype.

N- og C-nivå løypene vil vanligvis bestå av tre runder der man er innom mål innimellom, slik at man kan få litt instruksjon eller hjelp underveis.


Malin prøvde seg på C-nivå 16 april

Flott deltakelse av ØIF løpere på første karusell løp

Postet av Stifinner'n Arendal den 9. Apr 2015

Hele 18 løpere stilte til start da Imås inviterte til sesong åpning av årets karusell. Ekstra gledelig var det at 5 løpere løp sitt første løp for ØIF denne kvelden. Noen tok opp igjen løpingen etter noen års pause, mens andre var helt nye i o-løypa. Mange gjoder gode løp og ØIF fikk 2 løypevinnere.


Maren Aanonsen var ivrig til å løpe og syntes dette var gøy